Werken met talenten voor talenten: UT Summer school en KTIT case-resultaten

Voor het begin van het nieuwe academiejaar organiseert de Universiteit Twente de zomerschool CuriousU. Dit jaar boden ze de cursus Leaders of Innovation and Impact, waarbij studenten werkten in gevallen waarin ze onder andere kritische reflectie en multidisciplinaire samenwerking konden ontwikkelen.

Wetende dat studenten van over de hele wereld aan de cursus zullen deelnemen, was de denktank geïnteresseerd in de ervaringen of inzichten die internationale studenten in andere regio’s zouden kunnen voorstellen om een ​​bijeenkomst in de regio te faciliteren. Studenten werden uitgedaagd met de volgende onderzoeksvraag:

Hoe kunnen regio’s talent aantrekken en aantrekken om te verkennen en te komen studeren, wonen en werken in de regio om te zorgen voor een goed opgeleide, professionele personeelsvoorziening voor groeiende bedrijven en duurzame ontwikkeling van de regio?

Het team werkte twee dagen in de opdracht. Met behulp van de methoden en hulpmiddelen die ze tijdens de zomercursus hebben geleerd, presenteerden ze een prototype van hun idee aan leiders in de stad en leden van de denktank. Hun voorstel en belangrijkste inzicht was het belang van plaatsen (bijvoorbeeld de universiteit) voor sociale contacten en contacten met anderen. Na de universiteit gaan dergelijke verbindingen verloren. Daarom hebben ze een voorstel gedaan om te investeren in een plek voor mensen die “er tussenin zitten”. Dat wil zeggen, na het afstuderen van school; tussen jeugd en volwassenheid; of tussen Nederland en hun land van herkomst. Zo’n plek zou een plek zijn om elkaar te ontmoeten en samen te creëren en zou zich tussen de stad en de universiteit in de Hengelosestraat bevinden.

Het team kreeg een speciale vermelding van de jury voor hun voorstel. We hebben hun inspanningen en hard werken in zo’n beperkte tijd erkend. Nogmaals bedankt aan alle deelnemers en organisatoren. De vervolgopdracht voor de hink-tank is een onderzoek om het idee van ontmoetingsplaatsen te valideren, wat zijn de behoeften en wensen van de doelgroepen. Dus blijf op de hoogte voor de resultaten!

(Afbeeldingen in het artikel folder zomercursus:
https://drive.google.com/drive/folders/1ZVUZMJS2Z2bIY9qF1Y0Ek1B8IieMYBKA